Živijo prijatelji!
Moje ime je Amali Ngali, skrajšano me kličejo kar Li. Pravijo, da po prvem delu imena sodeč zame še obstaja UPANJE, Ngali pa je staroafriški bog. Moj očka je WAWERU, mamica RANDA in imam kar nekaj bratcev in sestric. To, da sem ridgeless spoh ni pomembno, saj sem vedno pripravljena na igro, raziskovanje in nasploh mislim in vztrajno dokazujem svoji skrbnici, da so PSI (kjerkoli in kadarkoli) ZAKON, NAD VSE, TOP!
Drugače v naši hiši živita še yorkija Jaka in Flori, ter pet do sedem skoraj vedno bežečih kosmato dlakavih nepridipravov
, ki ob srečanju z mano spuščajo glasove mijau ali phhhhh. No ja, včasih jo ucvrem tudi sama pred Miškom in Tio
.... ampak to samo takrat, ko sama hočem. Sploh se ne ustrašim, res ne
Zelo rada imam Manco in Nežo, pet in triletno nečakinjo moje skrbnice. Slednja, mlajša, ki me kliče kar Lili mi je še bolj zanimiva
(počasi teče in kriči, ter maha in krili z rokami), saj pravim ravno pravšnja je, če je treba koga oblizovati ali ga zbezati iz položaja želve...
Drugače pa obožujem še dolge sprehode, žogo, palice, hrano - katerokoli, odpiram drsna vrata, prešnofam omare in ponavadi pobegnem s kakšnimi najlon nogavicami, ki so ravno na dosegu mojega vohljalnika. Prodam se za hrano in igro, ter čohanje skrbničinih prijateljev. Posebej pa mi je pri srcu (enkrat sem od veselja celo spustila lužico) vzgojiteljica moje skrbnice Maja katere lastnica je Tana!
Ja mojo skrbnico Barbaro pa ne glede na to, da je magistrica kinezioloških znanosti (nekaj v zvezi bradljo, ravnotežjem in športi
), čaka še kar nekaj učenja pri Maji...
vidim, da ima še kar nekaj težav s tem, da hodi povsem ob meni, pa včasih se iz daljave nekaj histerično dere za mano... Še sreča, da imava Majo - dan po tem ji gre res veliko bolje!!!
Kakorkoli, če kdo ve še za več božanja in praskanja uhljev... zaspim v naročju, po možnosti na kavču pa potem me lahko tudi nahranite, gulp