Dogodki, ki se dogajajo vse pogosteje na razstavah so me prisilili, da sem odprla to temo, čeprav mi je težko drugih ljudi učiti vedenja, če pa še zase ne vem kako moje vpliva na druge. Vem pa nekaj o samem obnašanju na razstavah.
Osredotočila sem bom na dogodek, ki se je zgodil v Celju.
1. GONEČE PSICE
Čeprav po novem kinološka zveza pusti goneče psice (ali pa nedavno goneče) po novem peljati na razstave, mislim, da je etično od lastnika, da je ne pripelje. Če se že ne more upreti adrenalinu razstavljanja, da jo pripelje, ko je pasma na vrsti. Ne vem če se je kakšna gonila v Celju so mi pa povedali iz prve roke , da sedaj lahko pripelješ gonečo psico na razstavo.
2.VHOD V RING
Še posebej je velikokrat težko dopovedati ljudem ali pa tega ne vedo, da je vhod v ring samo za tiste, ki se pripravljajo na vstop..ko čakaš na ponovni vstop v ring se odmakneš na stran, seveda s tem svojega psa malce tudi pomiriš in s tem dosežeš boljši rezultat. In ne motiš ostalih. Sami dobro veste kakšen šok je za psa od katerega v 5 minutah zahtevamo da pozabi na vse in stoji kot "kip". GLEDALCI IN NJIHOVI PSI NE SODIJO NA VHOD.
OSTALO PA ŠE PRIDE.....