Rhodesian Ridgeback Rhodesian Ridgeback Forum |
|
| Koliko obrokov na dan? | |
| | Avtor | Sporočilo |
---|
Teo
Število prispevkov : 76 Location : Celje Registration date : 03/08/2007
| Naslov sporočila: Koliko obrokov na dan? Sob Avg 04, 2007 2:43 am | |
| Naš štirimesečni kuža največkrat je samo 2 obroka na dan. In sicer različno, ali zjutraj in zvečer ali pa opoldan in zvečer. Vsaj enkrat tedensko se zgodi, da je samo enkrat na dan in to zvečer. Kuža sicer lepo napreduje, tudi ni suhec, vendar nisem prepričan, da je takšno nestanovitno prehranjevanje čisto OK. Redno smo mu polagali hrano ob 7h zjutraj, ob 13h in zvečer ob 20h. Sedaj ko redno zavrača enega od treh obrokov, mu hrano položimo samo, če pokaže predhodni interes zanjo (razen zvečer, ko vedno je). Hrana mu je na razpolago največ 20 minut, potem obrok umaknemo. Res pa je, da včasih, ko spusti enega od obrokov, potem čez kakšno uro ali dve išče hrano, vendar mu med obroki nikoli ne damo jesti. Se bo tole izšlo ali moram kaj narediti? | |
| | | Luca
Število prispevkov : 26 Age : 39 Location : Portorož, Ljubljana Registration date : 03/08/2007
| Naslov sporočila: Re: Koliko obrokov na dan? Ned Avg 05, 2007 5:26 pm | |
| Thandeka zaenkrat se dobiva tri, Zala dva.. Mislim, da je vse v tem, kako psa navadis. Se kaksen mesec ali dva, pa bo tudi Dexter na zajtrku in vecerji. | |
| | | marjeta
Število prispevkov : 12 Registration date : 05/08/2007
| Naslov sporočila: Re: Koliko obrokov na dan? Pon Avg 06, 2007 2:00 pm | |
| Iz lastnih izkušenj lahko povem, da je za psa bolje, če ima na voljo 2-3 obroke hrane na dan. Običajno hranimo 2x (zjutraj in zvečer), če ima pes posebne potrebe (trening itd.) pa 3x. Nekateri psi pa so lahko zadovoljni tudi z enim (govorim o izjemah). Potrebe psa so različne tudi glede na "letni čas". Poleti, ko je vroče, jim lahko tekne samo 1 obrok dnevno, drugega pa ne bodo niti povohali. Nič za to. Če mu ne paše, se hrano umakne in počaka na naslednji obrok. Obroke in hrano je tako potrebno prilagoditi potrebam vsakega psa posebej.
Mladičke se običajno hrani 3x dnevno. Ko začne zavračat vmesni obrok, je to jasen znak, da ga ne potrebuje več, zato kar mirno preidite na 2 obroka. | |
| | | maja
Število prispevkov : 74 Age : 46 Location : Lucija Registration date : 03/08/2007
| Naslov sporočila: Re: Koliko obrokov na dan? Tor Avg 07, 2007 10:32 am | |
| Midve sva imeli podobne težave; Tana je spustila tudi po več obrokov zaporedoma, ker pa se mi to pri odraščajočem psu ni zdelo v redu, sem ji zamenjala hrano oziroma dodala sardele ali nekaj koščkov iz konzerve za boljši okus. In to se je obneslo. Apetit je precej individualna stvar -nekateri pojedo vse in takoj, drugi spet so nekoliko bolj izbirčni in manj ješči že po naravi. Če kuža neke hrane ne mara, nima smisla, da ga z njo silimo v nedogled. Poiščimo nekaj, kar mu bo všeč in bo seveda hkrati zdravo (jasno, da bo imel najraje našo pečenko, ampak to pač ne gre). Red pa mora tudi ostati - urnik obrokov naj bo kar se da fiksen, in če je poje, mu po določenem času posodo vzamemo. Naučimo se tudi, kakšen je normalen apetit za našega psa, saj nam bo to pomagalo pri ugotavljanju morebitnih zdravstvenih težav. Vsekakor se priporoča, da tudi odrasel pes ostane vsaj na dveh obrokih dnevno - predvsem zaradi nevarnosti zasuka želodca. Pri tem je treba paziti tudi, pred sem pri odraslem psu, ki že ima globlji prsni koš, da po obroku približno dve uri počiva.
Pravijo tudi, da imajo psi nasplošno radi rutino tudi glede izbire hrane. Zanimivo, da se je pri Tani pokazalo ravno obratno. Ko sem iz starih briketov prešla na nove, so bili ti nekaj časa super, potem pa jih je spet začela zavračati, medtem ko sem prejšnje lahko uporabljala celo za priboljške pri treningu. Prav tako se je zgodilo s priboljški - dobri so bili največ 2 dni, potem je bilo treba zamenjati in čez dva dni spet in tako naprej. Ima še kdo podobno izkušnjo? | |
| | | Snezka Admin
Število prispevkov : 133 Location : Ljubljana Registration date : 02/08/2007
| Naslov sporočila: popolni jedec Tor Avg 07, 2007 10:57 am | |
| Očitno imam jaz popolnega jedca doma (zaenkrat). Je dva obroka, zjutraj in pozno popoldan, vedno sprazni celo posodo. Dajemo mu samo brikete, vedno par minut namočene v topli vodi. Občasno dobi še kaj drugega (meso, tuno, zelenjavo...).
in vedno hoče še... | |
| | | Stanka
Število prispevkov : 19 Age : 58 Location : Ljubljana Registration date : 03/08/2007
| Naslov sporočila: Re: Koliko obrokov na dan? Sre Avg 22, 2007 9:55 pm | |
| Naš Buč je zjutraj in zvečer po sprehodu, brikete in namočene makarone. Občasno mu vse skupaj zmešam s kakšnimi ribicami ali pašteto ipd., da še malo diši. Končno smo ugotovili, da je alergičen na govedino. Po nedeljski govedini iz juhe je dobil izpuščaje. To se je večkrat zgodilo, preden mi je potegnilo, da je lahko govedina. Ker ni pravočasno dobil kortizona za zaustavitev alergične reakcije, se mu je razvil bakterijski folikulitis. Tako je postal goli grebenar, ker so mu dlake povsod, kjer je imel izpuščaje, odpadle. Tako sva se vsake tri dni kopala s posebnim šamponom in jedla antibiotike. Da se je dlaka popolnoma obnovila, je trajalo vsaj dva meseca. Zato bodite pozorni, če se pojavijo izpuščaji na koži. Vidijo se kot štrleča dlaka. Upam, da noben grebenar nima alergije. Zelo zoprno, dokler ne najdeš vzroka. LP Stanka | |
| | | Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Koliko obrokov na dan? | |
| |
| | | | Koliko obrokov na dan? | |
|
| Permissions in this forum: | Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
| |
| |
| |
|